AKTUELNO

Izabrani poslanik Vladimir Marinković, govoreći o rešavanju kosovskog problema, je istakao da pritisci ne daju rezultate i da se od Srbije ne može očekivati da ugrozi svoje nacionalne interese.

Marinković je naveo da je poseta nemačkog kancelara Olafa Šolca za rezultat imala puno pritisaka od strane Nemačke na Srbiju.

- Suština je da nemaju sve zemlje EU isti stav o tome, pa ni Amerika. Naša borba se nastavlja, kao i borba predsednika Vučića da vodi samostalnu i nezavisnu politiku - rekao je Marinković.

Očigledno je da se Nemcima u tom domenu žuri na konto njihove isfrustriranosti zbog događaja u Ukrajini, ekonomske krize koja je pogodila celu Evropi, nemogućnosti da se predvide dešavanja u narednom periodu. Imate SAD i Francusku koje insistiraju da privremene institucije u Prištini počnu nešto da primenjuju od onoga što je dogovoreno.

Marinković je naglasio da se od Srbije ne može očekivati da ugrozi svoje vitalne nacionalne interese, te da je ključ rešenja u kompromisu.

Predsednik Društva lobista Nenad Vuković ističe da je Srbija pod velikom pritiskom i u politici nejednakih aršina.

Foto: TV Pink Printscreen

- Veoma je teško u takvim okolnostima snaći se i postaviti i održati jednu politiku koja bi bila u prvenstveno u interesu građana Srbije. Srpski interes na Kosovu sastoji ne samo u ljudskim pravima, već i u pravima države - istakao je Vuković.