AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik "Informera" Dragan J. Vučićević ističe da su navodi, da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić plaši odlaska u Brisel još jedna vrsta "spina" mrzitelja i hejtera iz tajkunskih medija. Kako kaže, zajednički nastup i stav tri zemlje je logična posledica nelogične ucenjivačke politike Evropske unije prema Srbiji, Severnoj Makedoniji i Albaniji.

Vučićević ističe da ljudi ne treba da se čude kada Edi Rama kaže da smo mi svi taoci Bugarske. On objašnjava da Bugarska jeste ta, kako je rekao, koja navodno iz svojih interesa, a ustvari po nagovoru, blokira interese Severne Makedonije.

- Umesto da neko EU kaže Bugarskoj da neke stvari ne treba da se rade, oni kažu da treba da se promene pregovaračka poglavlja sa Severnom Makedonijom. Prethodno su Makedoniju naterali da promeni ime, da bi Grci imali neku dobit... Ja mislim da je iza svega neki Brisel, Berlin, Holandija, neke ozbiljnije, ekonomski jače i moćnije zemlje... Ne znam ko tačno, ne bih da se zameram... - rekao je Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, Bugari su samo izvršioci radova, a ovo je primer kako se neke zemlje, na čelu sa imeprijalnim Briselom, ophode prema Zapadnom Balkanu. On dodaje da je to ravno odnosu kao prema Afričkoj koloniji.

- Oni će nama danas da daju šipak uvijen u šarenu hartiju. Veliko ništa - dodao je.

Kako kaže, daće nam rečenicu gde će da se kaže da region zapadnog Balkana ima jasnu evropsku perspektivu.

- Šta su sve od nas tražili da dobijemo status kandidata, šta su tražili Severnoj makedoniji... A šta se dešava sa Ukrajinom sada? Urušava se kredibilitet EU u sve tri naše zemlje, ali i celog Balkana. Sada je potpuno drugačiji odnos prisutan, sve je drugačije. Bitno je da smo mi sada nastupili zajedno. Jače se čuje glas u Briselu kada dolazi iz tri zemlje - kaže Vučićević, dodajući kolika bi blagodet bila da je u Otvorenom Balkanu i Crna Gora kao i Bosna i Hercegovina.

Autor: