AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević je ocenio da je podrška ervopskim integracijama u Srbiji nikad manja, jer su, kako je dodao, evropski parlamentarci ucenama i pretnjama srpsko javno mnjenje okrenuli protiv EU.

Vučićević je, govoreći o postavljanju novih uslova pred Srbiju u procesu evropskih integacija, ocenio da je to bizarna siztuacija.

- Imate Srbiju kao je nedvosmisleno, jasno i potpuno glasno kaže da je na putu ka EU i da je to naš glavni spoljnopolitički prioritet. Naša vlast, naša država, naš predsednik čine sve što je u njihovoj mogućnosti da što više napredujemo na putu evro integracija. Bizarno jeste, ali ako neko okreće građane Srbije protiv EU to čine poslanici Evropskog parlamenta koji malo malo pa usvoje neku ucenjivačku deklaraciju ili postave neke nemoguće uslove - rekao je Vučićević.

Oni su to koji su dobrim delom srpsko javno mnjenje okrenuli protiv EU.

Foto: TV Pink Printscreen

A kada vide rezultate istraživanja da opada podrška evropskim intergacijama pitaju se kako. Pa evo otkud...Otud što svako malo dobijamo nekakve ucene i pretnje, pojedini i lideri u EU nemaju ideju šta će sa Zapadnim Balkanom, šta će sa Srbijom

Vučićević je dodao da živimo u vremenu kada je nemoguće znati šta će biti za 10 dana, a ne za šest meseci.

- Da li iko zna kako će se završiti rat u Ukrajini? Koliko će trajati? Nekoliko nedelja ili nekoliko godina? Kakva će biti cena energenata? Kako ćemo preživeti zimu? Da li će biti dovoljno nafte i gasa i da li će fabrike moći da rade? - dodao je Vučićević i napmenuo da ekonomski problemi prete celom svetu.

Prema njegovim rečima, i u vlasti ima onih koji građanima pričaju bajke.

Foto: TV Pink Printscreen

Vučićević je naveo da je bio prijatno iznenađen načinom na koji su nemački mediji izveštavali o srpskoj državnoj politici.

- Predsednik je, svaka mu čast, pokazao kako se brani nacija, kako se brani država, kako se brani narod, kako se brani suverenitet. To moraju da mu priznaju i najveći hejteri - naveo je Vučićević.