AKTUELNO

Aleksandar Vasić, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa Televizije Pink, gostujući kod svojih kolega prelistavajući štampu rekao je da se ne može reći kakvi će rezultati biti u vezi sa kanonizacijom Alojza Stepinca.

Vasić ističe da je vrlo važno da su u mešovitoj komisiji koja je formirana za razmatranje kanonizacije Stepinca i predstavnici srpskog naroda što je, kako je ocenio, dosta dobro, jer će da se čuje i glas Srba.

Vasić je između ostalog kao najznačajniju temu poslednjih dana izdvojio pitanje Kosova i Metohije i dijaloga između Srba i Albanaca, napominjujući da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić tu temu izdvojio kao bitnu u svom inauguracionom govoru.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

-Javnost je preko te teme prešla, baš iz razloga, jer je u pitanju mnogo masivna tema, i svašta se u njoj krije i vuče. Međutim, sada (Vučić) u svom autorskom tekstu koji je objavljen u Blicu, precizirao je otprilike u kom smeru bi to trebalo da ide. Mislim da j to stvar koju mi moramo da uradimo odmah. Moram da vas podsetim da smo mi, građani Srbije, devedesetih godina ušli u one ratove bez jasno definisanog i nacionalnog interesa, i nacionalnog programa i bez strategije. Ušli smo pod nekim mitovima, kako kaže i u naslovu u Politici, sa pričom o vekovnim ognjištima, nebeskoj Srbiji i svemu tome, a nismo rekli šta mi to zapravo hoćemo konkretno u konkretnom slučaju – istakao je Vasić i dodao da smo tako otprilike i prošli, kao bos po trnju.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Iznoseći svoje mišljenje, Vasić napominje da je došlo vreme da građani Srbije kažu šta bi i koliko bi hteli.

-Od kada postoji ta međunarodna uprava od 1999. na Kosovu i Metohiji to nije regularno stanje i ono traje evo već 18 godina. Tako može da traje to i narednih 50, 100 godina, ali da li je to normalno – upitao je Vasić.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Vasić se osvrnuo i na nedavnu situaciju u vezi sa Fijatom i izrazio nadu da će se valjda nekada saznati Ugovor između Fijata i Srbije koju je potpisala prethodna vlast.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

-Sada to više liči na neku crnu knjigu, jer je sve ofarbano crnom bojom, sve je maltene sakriveno. Svi znamo kada je taj ugovor sklopljen, ima jedno deset godina, znamo koja je vlast to uradila. Sada je taj Fijat kao tamni vilajet, ako uzmeš kajaćeš se, ako ne uzmeš opet ćeš se kajati. Toliko je u njega uloženo da nema računa pustiti ga da ode iz Srbije, a opet sa druge strane ti uslovu verovatno, nisu najsjajniji. U svakom slučaju kakvi god uslovi iz Ugovora bili mi moramo da poštujemo činjenicu da je Fijat najveći izvoznik iz Srbije i da značajno doprinosi ekonomskoj stabilizaciji bruto društvenog proizvoda. I onda moramo tako i da se ponašamo – rekao je Vasić.

#Aleksandar Vasić

#Kosovo

#Pink

#Srbija

'