AKTUELNO

Aleksandar Vasić, zamenik glavnog i odgovornog urednika informativnog programa Televizije Pink, komentarišući posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji rekao je za Novo jutro Televizije Pink da je to bila veoma značajna poseta, visokog rizika.

Kako dodaje, sve priče koje su povezane sa Vučićevim odlaskom u selo Banje, koje se nalazi južno od Ibra, privukle značajnu pažnju.

- Hvala Bogu, sve je prošlo, bez krvi i problema. Ono šte meni malo smeta u toj priči je pokušaj da se, tokom jučerašnjeg dana, Vučićev govor u Mtrovici dovede u vezu sa Miloševićevim govorom iz 1989. godine na Gazimestanu. Tada sam izveštavao sa Gazimestana i ni približno nisu iste poruke - ocenio je Vasić za Novo jutro TV Pink.

Kako dodaje, Vučićeve poruke su dijametralno različite od onih koje je poslao Milošević, kako kaže, da je Milošević rekao onda ono što je Vučić u nedelju u Kosovskoj Mitrovici, mnogo bi nam bolje danas bilo.

Foto: TvPink Printscreen

On je rekao i da Vučićeva poseta jeste bila poseta visokog rizika i da je on pokušao da ode i u deo gde je samo srpska enklava.

- To je neprijateljsko okruženje, moguće je svašta - kazao je Vasić.

Urednik političke rubrike u dnevnom listu "Informer" Milan Dobromirović, komentarišući izjavu Kuočija da je KFOR bio spreman da reaguje, rekao je da je u toku Vučićeve posete KFOR stajao po strani dok su, kako kaže, albanski ekstremisti blokirali puteve.

Foto: TvPink Printscreen

- Ono što je upalo u oči tokom Vučićeve posete je to da je KFOR nekako stajao po strani dok su albanski ekstremisti blokirali puteve i palili gume, sekli balvane, blokirali svih pet prilaza. KFOR je nekako odmarao, i ove izjave mogu da budu neke vrste naknadne pameti -kazao je Dobromirović.

Kako dodaje, Albanci su bili spremni na sukobe i verovatno bi ih bilo da je Vučić krenuo u selo Banje.

Odgovorni urednik dnevnog lista "Srpski telegraf" Boris Vuković rekao je da je blokadu puteva ka selu Banje oragnizovali Dreničkog klana i da se dobro zna kakve su im bile namere.

Foto: TvPink Printscreen

- KFOR je rekao da je bio spreman da reaguje, ali da je Vučić insistirao na tom odlasku, verovatno bi bilo incidenata jer znamo dobro na šta su spremni OVK zločinci i šta su radili u prošlosti. Tuga je, što ako oni nisu mogli da obezbede da Vučić ode dole, kako oni onda štite Srbe koji tamo žive i šta im garantuje mir i to da će svakog jutra ustati i da im neće doći pred vrata ti isti OVK zločinci - ocenio je Vuković.

#Aleksandar Vasić

#Aleksandar Vučić

'