AKTUELNO

Srbija je diplomatskim aktivnostima uspela da natera Prištinu da podvije rep i da se povuče, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Čučković je rekao da je Srbija nekada morala da povija rep, dok sada možemo da vidimo kako i na koji način odgovorna država, diplomatskim aktivnostima, uz ono što ima kao vojnu moć, natera njih da oni podviju rep i da se povuku sa severa naše južne pokrajine.

“Još jednom je potvrđena diplomatska moć našeg predsednika, kao i ekonomska i vojna moć Srbije. Narod dole je takođe pokazao da se predati neće”, rekao je Čučković i dodao da su aktivnosti ROSU na severu Kosova podsetile na neka pređašnja stradanja Srba, ali i da je jasno da se takve akcije više nikada neće ponoviti.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, u ovoj krizi smo to mogli da vidimo na delu. Ističe da je najbitnije da je sačuvan mir.

“Kurti da je pametan zamolio bi Vučića da otvori fabriku u Prištini i postalo bi irelevantno sve ono vezano za teme koje podstiče albanska strana”, rekao je Čučković.

Foto: TV Pink Printscreen

Doktorka Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo, rekla je da se neke zemlje u svetu raduju neredima kakvi su bili na Jarinju i Brnjaku, kao i da bi neki čak voleli da nas bombarduju, ali dodaje, do toga neće doći.

“Situacija je sada potpuno različita, kako sa strane Amerike, tako i od strane Rusije i Kine. Priština gubi zamajac koji su imali pre nekoliko godina”, rekla je dr Zirojević.

Autor:

#Novo jutro