AKTUELNO

Normalno je bilo da se sastanemo, svesni i racionalni i da se ujedinjimo, rekao je za Novo jutro kod Jovane Jeremić na TV PINK predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

Komentarišući današnji veliki svesrpski sabor, rekao je da ovo nije nešto što nije smišljeno sinoć, kao i da nije nešto što je urađeno kao iznuđeno. Dodaje da je od 2012. godine promenjen kurs nacionalne politike u Srbiji.

- Počeli smo zajedno da slavimo Dan srpske zastave i jedinstva, kao i tragične etape naše istorije, pogrome u Oluji i to tako da smo to javno i jasno pokazali. Za razliku od onih koji su se pre toga stideli - rekao je Stevandić.

Kako kaže, paralelno sa tim, uslovila se i regionalna situacija u svetu, srbofobija nije splasnula, ali je Srbija rasla i razvijala se i postala regionalno jača.

- Normalno je bilo da se sastanemo, svesni i racionalni i da se ujedinjimo. Ovo je sada ozbiljno nacionalno jedinstvo koje niko ne sme da zanemari - rekao je Stevandić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, prvi put da su svi poslanici Narodne Skupštine Banjaluke biti u Beogradu, u Narodnoj Skupštini.

- Prvi put smo formirali zajedničko parlamentarno telo, 11 poslanika iz Srbije i RS, od danas tvore zajednočko skupštinsko telo koje će se okupljati. Jako je bitno pokazivanje naše sabornosti i jedinstva - rekao je Stevandić.

Kako kaže, demonstrira se i politika mira, razumevanja i suživota.

Stevandić je rekao da Dejton nikada nije napadan iz Srbije, dodaje da je Srbija nezavisna zemlja, i to mnogima smeta.

- Mi nismo više ljudi bez alternative, ni svet više nije onaj od devedesetih godina - rekao je on.

Autor: