AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Kraljevine Švedske Anike Ben David i poželeo joj dobrodošlicu i uspeh u negovanju odnosa dveju zemalja.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što će, na poziv švedskog premijera Levena, učestvovati na Međunarodnom forumu o sećanju na Holokaust i borbi protiv antisemitizma u Malmeu, sa nadom da će tada imati priliku da sa švedskim zvaničnicima razgovara i o bilateralnim odnosima.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Vučić i ambasadorka Ben David su se saglasili da dvema zemljama prioritet treba da bude jačanje političkog dijaloga i različitih oblika saradnje, s posebnim naglaskom na ekonomske odnose. Predsednik Vučić je izrazio nadu da bi u budućnosti moglo da dođe do povećanja investicija švedskih kompanija u srpsku privredu.

Predsednik Vučić je zahvalio za spremnost Švedske da podrži evropski put Srbije. Ambasadorka Ben David je, s tim u vezi, istakla da njena zemlja podržava proširenje EU, kao i to da je spremna da podeli iskustva neophodna za reforme u različitim oblastima, neophodnim na evropskom putu. Ona je takođe naglasila da je Švedska prvi donator Srbije za reforme u oblasti zaštite životne sredine.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

#Aleksandar Vučić