AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Republike Azerbejdžan Kamila Hasijeva i poželeo mu uspešan diplomatski mandat u Beogradu.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija pridaje poseban značaj strateškom partnerstvu sa Azerbejdžanom, a da je u narednom periodu potrebno da zajednički radimo na snaženju ekonomske i svake druge saradnje. On je istakao da će predstojeća poseta predsednika Alijeva dati novu dimenziju našoj saradnji i, tim povodom, uputio srdačne pozdrave predsedniku Alijevu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Vučić je izrazio posebno zadovoljstvo što Srbija zajedno sa Azerbejdžanom, kao predsedavajućim Pokreta nesvrstanih zemalja, organizuje u Beogradu obeležavanje važnog jubileja - 60. godišnjice osnivanja PNZ. Rekao je, takođe, da dve zemlje povezuje i opredeljenje za čvrsto poštovanje međunarodnog prava i, s tim u vezi, izrazio zahvalnost Azerbejdžanu za poštovanje teritorijalnog integriteta i suveriteta Srbije.

Ambasador Hasijev je preneo pozdrave predsednika Alijeva i rekao da će sporazumi, koji će biti potpisani tokom predstojeće posete, dati veće mogućnosti za saradnju.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

#Aleksandar Vučić

#Azerbejdžan

#Srbija

#akreditovana pisma

#ambasador