AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Turske Hamija Aksoja, kojem je poželeo uspeh tokom rada u Beogradu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ambasador Aksoj je predsedniku Vučiću preneo srdačne pozdrave predsednika Erdogana. Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je izrazio veliko zadovoljstvo zbog postignutog visokog nivoa bilateralnih odnosa Srbije i Turske, posebno zbog intenzivnog političkog dijaloga, kao i pojačane ekonomske saradnje, u atmosferi međusobnog uvažavanja i poverenja, čime dve zemlje daju i snažnu podršku stabilnosti celog regiona. U tom kontekstu je pozdravio sve izraženiji interes turskih kompanija da ulažu u srpsku privredu, posebno u slabije razvijenim delovima naše zemlje.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Vučić je istakao da veoma uvažava lični doprinos predsednika Erdogana dolasku investitora iz Turske u Srbiju.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Vučić je naglasio da se nada da će okolnosti da dozvole da uskoro bude održana sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske, čijem radu naša zemlja pridaje veliki značaj.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o rezultatima konkretnih zajedničkih projekata, pri čemu su po značaju izdvojeni projekti u oblasti infrastrukture.

#Alekandar Vučić

#Ambasador Turske

#Hami Aksoja

#akreditivna pisma