AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostuje u ovonedeljnoj emisiji "Hit Tvit".

Vladimir Đukanović, autor emisije “Ozbiljno sa Đukom” uradio je intervju sa Predragom Koluvijom, vlasnikom poljoprivrednog dobra “Jovanjica”. Koluvija je otkrio da su u novembru 2019. godine policajci, po nalogu nekoga iz kabineta Nebojše Stefanovića, tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova, od njega tražili da krivicu za navodnu proizvodnju tona marihuane u “Jovanjici” svali na Andreja Vučića, brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: Ozbiljno sa Đukom/Objektiv

Brnabić kaže da je reč o ozbiljnim i užasnim stvarima.

- Neverovatno mi je da neko posle ovog intervjua pita za formu, a ne za suštinu! Takvo pitanje mi je došlo od N1, od medija koji verodostojno prenose svedočenje Marka Miljkovića i Veljka Belivuka, koje je objavljeno suprotno zakonu. Tada se mediji nisu pitali o formi, već o suštini. To je moglo da ugrozi istragu, a ovaj intervju sa Koluvijom ne može da ugrozi ništa jer je čovek dve godine bio u pritvoru. Dakle, ti mediji ne vide problem u formi kada je reč o svedočenju Belivuka, ali ovde problem u formi postoji - kaže premijerka.

Ističe da sve što je Koluvija rekao, mora da se istraži jer ako je samo deo tačan, reč je o pokušaju državnog udara i direktno planiranom ataku na Aleksandra Vučića, preko njegovog brata.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ako su Koluvijine reči tačne, jasno je koliko je bio razvijen mehanizam u državnim institucijama i to je strašno! Bila sam preneražena dok sam slušala intervju jer neke od tih ljudi znam iz viđenja, treba da ih pitam za savet u vezi sa borbi protiv kriminala, u vezi sa bezbednosti, a ako je Koluvija u pravu, onda je to mafija iznad mafije - kaže Brnabić.

Dodaje da, ako je ovako nešto moglo da se desi i organizuje kao napad na Srbiju i Vučića, onda moramo da se zapitamo koliko smo daleko bili od ambisa kao zemlja, jer bismo tu završili da su se ovi planovi ostvarili. Misli, dodaje, da je ideja bila da se Vučić fizički ukloni.

#Ana Brnabić