AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić napisala je danas na Tviteru obratila se Međunarodnoj zajednici te još jednom naglasila šta su Srbi koji su se danas okupili u severnom delu Kosovske Mitrovice tražili.

- U trenutku kada se Srbi danas okupljaju u Kosovskoj Mitrovici, da podsetim, još jednom, sve u međunarodnoj zajednici, ali i sve one koji pokušavaju da podmetnu lažne informacije, brutalne laži i klevete Srbima na Kosovu i Metohiji, predsedniku Vučiću i Vladi u Beogradu, šta oni traže. Oni jednostavno traže punu primenu Briselskog sporazuma, potpisanog pre skoro 10 godina (!), 19. aprila 2013. godine, kao Prvog principa koji reguliše normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. Ništa više i ništa manje - kaže Brnabić.

Briselski sporazum (ispod) ima samo 15 članova. Od ovih 15 članova, 6 predviđa osnivanje Zajednice srpskih opština. To je bilo jedino što je Priština trebalo da uradi. Preostali članovi, iako su zahtevali ogromne ustupke Beograda, u potpunosti su sprovedeni, jer želimo da sačuvamo mir i radimo na stabilnosti.

Autor: