AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je gostujući u emisji Hit Tvit na Televiziji Pink šta je dovelo do toga da Srbi budu primorani da izađu iz institucija, a u pitanju su tri stvari

Vučić je rekao da je u pitanju potvrda da neće da formiraju Zajednicu srpskih opština, nastavljanje sa terorom o tablicama i smena Nenada Đurića na koju nisu imali prava.

– Tri stvari su dovele do toga da su Srbi primorani da izađu iz institucija: ZSO – potvrda da neće da je formiraju, ponovljeno da nastavljaju sa terorom oko tablica, smena Nenada Đurića na koju nisu imala prava. Srbi su rekli da više zulum neće da trpe – objasnio je Vučić.

– Kad su se desile te tri stvari, da nema ništa od ZSO, tablice i smena Nenada Đurića, Srbi su rekli da neće više to da trpe. Pričao sam sa Srbima celu noć – dodao je predsednik Srbije.

Podsetimo, predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji, saopštili su prethodno da su zbog terora premijera lažne države Kosova Aljbina Kurtija prinuđeni da se povuku iz svih prištinskih institucija i da suspenduju učešće u policiji i pravosuđu.

Odluke ostaju na snazi dok Priština ne povuče jednostrane odluke oko preregistracije tablica i dok ne formira ZSO.

Autor: