AKTUELNO

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije i poslanik PUPS-a Stefan Krkobabić postavio je na današnjem skupštinskom zasedanju pitanje Vladi Srbije i nadležnim ministarstvima kada će Srbija, u skladu sa Rezolucijom 1244, zahtevati od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da odobri povratak 1.000 uniformisanih lica Republike Srbije na teritoriju Kosova i Metohije.

Krkobabić je u kontekstu aktuelne kosovske krize iskoristio priliku da ponovi stav PUPS-a, partije koja je treća po snazi u parlamentu, po pitanju južne srpske pokrajine. 

- Sa stanovištva međunarodnog prava, država Srbija je od Horgoša do Dragaša, a ne kao što pokušavaju da nas ubede oni koji su izvršili agresiju na Srbiju 1999. godine – da je Srbija samo do Merdara, Brnjaka i Jarinja – naglasio je Krkobabić. 

PUPS već godinama spada u partije koje se zalažu za očuvanje interesa države Srbije na Kosovu i Metohiji, a poznati su stavovi iste da pravo na uživanje državne i imovine građana srpske nacionalnosti u južnoj srpskoj pokrajini mora biti ,,crvena linija“ u pregovorima sa Prištinom, kao i da u iste treba uključiti Vatikan koji nije priznao nezavisnost tzv. Kosova. 

#Stefan Krkobabić