AKTUELNO

Potpredsednik Narodne skupštine Stefan Krkobabić sastao se danas u Banja Luci sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem.

- Institucionalna saradnja Republike Srpske i Srbije mora biti, redovna, kvalitetna i korisna za srpski narod s obe strane reke Drine - zaključeno je danas posle sastanka.

Krkobabić je izjavio da je podrška Srbije Republici Srpskoj trajna, ne usputna, od događaja do događaja.

- Bazira se na dugoročnim zajedničkim interesima koje i građani Srbije i građani Republike Srpske smatraju svojim životnim interesima. Samo zajedno možemo da idemo napred, ali i da se odupremo svima koji dovode u pitanje naše državne i nacionalne interese.“ izjavio je Krkobabić.

Čubrilović je izjavio da Institucije Srpske i Srbije moraju biti prisutne u svakom segmentu, uz poštovanje Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije.

- Nažalost, imamo određene parlamente koji su usvojili rezolucije, dajući sebi pravo da presuđuju o istorijskim činjenicama i zato Srpska i Srbija institucionalnom saradnjom treba da sprovode zacrtane ciljeve i zakonodavana rešenja - rekao je Čubrilović.

Na sastanku je razgovarano o temama koje su značajne za srpski narod, uključujući i brigu o selima, a sastanku su prisustvovali poslanik u Narodnoj skupštini Srbije Dragan Marković i poslanik u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine Aleksandar Đurđev.

#Republika Srpska

#Srbija

#Stefan Krkobabić