AKTUELNO

Potpredsednik Skupštine Srbije Stefan Krkobabić i poslanik Skupštine Francuske Pjer Morel Huser saglasili su se danas u Parizu parizu da svaki novi susret predsednika Makrona i Vučića otvara novu etapu u saradnji Francuske i Srbije.

Ova saradnja se odnosi naročito na transfer znanja i novih tehnologija, stipendiranje studenata iz Srbije, infrastrukturne projekte i projekte vezane za vojsku i odbranu. I naravno sve u sklopu novih evropskih integracija i mesta i uloge Srbije i Francuske.

- Naišli smo na otvorena vrata i pruženu ruku. Treća decenija 21. veka je u znaku oživljavanja istinskog i, za nas veoma bitnog, prijateljstva srpskog i francuskog naroda. U praksi to je regionalni razvoj, partnerstvo urbanog i ruralnog dela, kao i zaštita životne sredine. Zajedničke teme i spremnost naših francuskih prijatelja da nam u svemu pomognu - izjavio je Krkobabić.

Foto: PUPS

Sa druge strane Morel je posle sastanka u Narodnoj Skupštini Francuske rekao da im je prihvatljiva nova aktivna srpska parlamentarna inicijativa i da će imati uvek punu podršku njih, francuskih parlamentaraca.

Foto: PUPS

Delegaciju iz Srbije činili su i narodni poslanik Dragan Marković Markoni, predsednik Srpske Lige i poslanik u Skupštini Vojvodine Aleksandar Đurđev i pomoćnik ministra za brigu o selu Goran Milenković.

Poslanička grupa PUPS-a je, nakon razgovora u Narodnoj Skupštini Francuske, imala iscrpne razgovore u Senatu Francuske sa senatorom Žan Baptistom Blankom- članom grupe za poljoprivredu i hranu, lov i ribolov i komisije za saradnju lokalnih opština, senatorkom Gatel- predsednicom odbora za lokalne opštine i decentralizaciju i interparlamentarnog odbora za saradnju Francuske i severne Evrope i senatorkom Martom de Sidrak, predsednicom odbora za regionalno planiranje i održivi razvoj i interparlamentarnog odbora za saradnju Francuske i Balkana.

Foto: PUPS

#Francuska

#Pjer Morel Huser

#Sastanak

#Stefan Krkobabić