AKTUELNO

Nema ničeg što Milo Đukanović ne bi uradio da izazove tenzije i sukobe unutar Crne Gore, nadajući se da će tako ostati na vlasti, ocenio je danas ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

- Pozvati na protest protiv ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, može samo onaj ko bez i malo odgovornosti za tuđe glave pokušava nemirom i neredom da čuva svoju moć koju izjednačava sa svojom glavom - saopštio je Vulin povodom najave Đukanovića da će biti među protivnicima ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju ukoliko SPC ne odustane od svečanosti u Cetinjskom manastiru.

Ako bude nereda u Cetinju, upitao je Vulin, hoće li policija Crne Gore morati da upotrebi silu protiv policijskog obezbeđenja predsednika Crne Gore i da li će u tom slučaju Đukanović pozvati NATO u pomoć kako je pretio tokom litija?

- I da li će za nerede optužiti Vučića i Srbiju pošto ih inače optužuje za sve? Da li je bilo kome jasno šta je cilj protesta, da se mitropolit ne ustoliči ili da mu se pokaže da postoje mesta zabranjena ''za Srbe i pse'' kako je maštao ustaški ideolog, po mnogima otac crnogorske nacije Sekula Drlkević - naveo je Vulin u saopštenju.

- Nadam se da će se političari koji bi nasledniku Svetog Petra Cetinjskog da zabrane da ga nasledi na Cetinju setiti NJegoša, ako su ga ikada i čitali, ''velikaši proklete im duše - poručio je Vulin.

#Aleksandar Vulin