AKTUELNO

Vlada Crne Gore nije ponizila Srbiju, ne zato što nije htela, već zato što nije mogla, i umesto Srbije ponizila je sebe, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Vulin je to u saopštenju poručio premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću koji je, ranije putem tvitera, odgovorio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da Crna Gora nema nameru da bilo koga ponižava.

Time je, inače, Krivokapić reagovao na Vučićevu konstataciju da Srbija hoće dobre odnose sa Crnom Gorom, ali da neće dozvoliti da je Crna Gora ponižava.

"Kada aktuelna Vlada Crne Gore poštuje odluku vlasti Mila Djukanovića da se protera ambasador Srbije, jer je izneo istorijsku istinu o Mojkovačkoj bici, to jeste želja da se Srbija ponizi, kada se vakcine koje je Srbija poklonila Crnoj Gori javno proslede pripadnicima tzv. kosovskih bezbednosnih snaga, koje Srbija ne priznaje i koje po rezoluciji 1244 SB UN ne bi smele da postoje, to jeste želja da se ponizi Srbija", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, i kada se bez razloga i povoda u parlamentu Crne Gore izglasa rezolucija koja kao jedinu svrhu ima da Srbe proglasi odgovornim za nepostojeći genocid u Srebrenici, to je želja da se ponizi Srbija, kao i kada se izbegava regulisanje položaja SPC u Crnoj Gori.

"Vlada Crne Gore zaista nije ponizila Srbiju, ne zato Što nije htela, već zato što nije mogla. Umesto Srbiju, Vlada Crne Gore ponizila je sebe", ukazao je Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Vlada Crne Gore