AKTUELNO

Jedan od lidera Demokratskog fronta je za Pink ponovio činjenicu da se Crna Gora koristi kao platforma za dalje akcije protiv Srba, navodeći da rezolicuja o Srebrenici zasigurno nije pisana u Crnoj Gori, već da je to poteklo sa adrese koja se danas oglašava, i ide korak dalje u odnosu na crnogorski parlament, misleći na provokacije Hrvatske.

Andrija Mandić, jedan od lidera DF-a, ističe da se Crna Gora korosti kao platforma za čitav niz akcija protiv Srba, ali i naroda koji živi u Crnoj Gori. On napominje da postoje dve politike, a to su srpska i antisrpska.

- Mi smo verovali da će nakon tridesetog avgusta da se završi ta antisrpska, kako bi se Crna Gora uredila da bude i srpska - izjavio je Mandić.

Kako dodaje, postojala je nada da se nađe neka mera, sa ozbiljnim i složenim programom, ali kako ističe, nakon sastavljanja Vlade, došlo je do isključivanja Srba iz Vlade, gde je dokazano da je ostala i sačuvala se antisrpska nit, gde Crna Gora ostaje glavna baza za napade na Srbiju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Rezolucija nije pisana u Crnoj Gori, to je došlo sa iste adrese koja se danas oglašava i ide korak dalje u odnosu na ove u crnogorskom parlamentu - dodao je Mandić.

Kako ističe, bilo bi mazohistički prihvatati takvu opoziciju.

- Zdravko Krivokapić je pokrenuo celu akciju, i smenom ministra Leposavića je sve krenulo - nastavljao je Mandić.

- Najveći problem Crne Gore je ta što predsednik parlamenta i Vlade imaju samo 14 poslanika koji ih podržavaju, a ima ih ukupno 41 - dodao je Mandić.

Kako jedan od lidera Demokratskog fronta podvlači, u pitanju je prisustvo nasilja manjine nad većinom.