AKTUELNO

Svoju silu sledbenici Saše Jankovića, Vuka Jeremića, Zorana Živkovića i Saše Radulovića nisu se ustručavali da primene čak i na starije žene uz najprostačkije psovke i uvrede.

Pristalice apsolutnih gubitnika na proteklim predsedničkim izborima mučki su danas u centru Beograda fizički nasrnule na simpatizere SNS koji su se mirno kretali prema Domu narodne skupštine kako bi podržali predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Huligani iz takozvanih pokreta "Drugi krug", "Protiv diktature" i drugi kontramitingaši fizički su napadali pristalice i simpatizere SNS na više lokacija u centru Beograda, a najbrutalniji bili su u blizini Brankovog mosta i u podzemnom prolazu kod Terazijske česme.

Napadi ovih siledžija bili su toliko brutalni da je i policija bila prinuđena da reaguje kako bi zaštitila građane koji su se uputili na uredno prijavljen skup ispred Doma narodne skupštine.

Da nije reč o slučajnom incidentu, već o unapred isplaniranoj akciji, svedoče i poruke koje je na Tviteru objavio izvesni Dragan Murar iz Obrenovca, vođa malo poznatog pokreta "Odbrani i podrži", jedan od onih koji na društvenim mrežama najviše vređa predsednika Srbije Aleksandra Vučića:

- Pokret Građanin Srbije je pokvario slavlje bandi i diktatoru. Pokazali smo da nećemo odstupiti i da umemo da se bijemo. I ovo je tek početak - napisao je Murar, a zatim dodao i ovo:

- Mi smo danas objavili rat SNS bandi i diktatoru. Pokazali smo da se ne plašimo i da ćemo se tući. Uskoro ćemo rat preneti svuda po Srbiji!

Današni brutalni napad kontramitingaša na simpatizere Aleksandra Vučića najoštrije je osudila i Srpska napredna stranka:

- Jankovićevi, Šutanovčevi, Živkovićevi, Radulovićevi, Jeremićevi i Obradovićevi kontramitingaši i siledžije, u dirigovanim akcijama, napali su danas, na više mesta u Beogradu, pristalice Srpske napredne stranke koje su dolazile iz različitih pravaca na jedini uredno prijavljen skup ispred Skupštine Srbije - navodi se u saopštenju SNS.

Ta stranka ocenjuje da je posebno sramno što je grupa huligana fizički nasrtala čak i na starije žene, uzvikivajući najpogrdnije psovke i uvrede.

- Grupa nasilnika, predvođena apsolutnim isfrustriranim gubitnicima na izborima, nije se udostojila ni danas da propusti priliku da pokaže građanima Srbije da su najveća sramota koja je ikada zadesila Srbiju - zaključuje u saopštenju SNS.

#Beograd

#SNS

#tuča

'