AKTUELNO

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković ponovo je danas upitao kako je rođeni brat Dragana Đilasa, Gojko Đilas, uspeo da u vreme dok mu je brat bio na vlasti stekne, kako tvrdi Mirković, više od 30 nekretnina čija je vrednost veća od 5,5 miliona evra.

Mirković je poručio da će to pitanje postavljati sve dok ne dobije odgovor jer to, kaže, interesuje građane.

Naveo je da se građani sa pravom pitaju kako toliku imovinu može da stekne neko ko nije poznat u svetu biznisa i nije obavljao nikakve druge funkcije osim, kako kaže, protokolarnih funkcija u firmi brata.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Mirković je rekao da Đilas još nije odgovorio ni kako je od "propalog preduzetnika sa 74.000 evra koje je imao pre ulaska u politiku, stekao 25 miliona evra koje je sam prijavio".

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"To pitanje postavljamo godinama unazad, ali nikako da dobijemo odovor. Nadam se da ćemo sada dobiti odgovor na pitanje kako je njegov brat, koji nije poznat u svetu biznisa, uspeo da za vreme dok mu je brat bio na vlasti dođe do bogatstva od 5,5 miliona evra", rekao je Mirković novinarima u Beogradu.

On je pitao i da li je neki od pomenutih stanova kupljen od 619 miliona evra koliko su, kako tvrdi, firme Dragana Đilasa ostvarile profit.

"Nastavićemo da postavljamo ova pitanja dok ne dobijemo odgovor jer dok se satanizuje porodica predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegov brat lažno optužuje za afere, sakriva se činjenica da su upravo braća Đilas postali najbogatiji ljudi u ovom delu Evrope i to sve dok je Dragan Đilas bio na vlasti", rekao je Mirković.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Naveo je da SNS ne želi nikog da optužuje niti presuđuje da li je neko nešto zloupotrebio, te ponovio da ta pitanja postavlja u ime građana.

#Aleksandar Mirković

#Dragan Đilas

#Gojko Đilas