AKTUELNO

Član predsedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić oglasio se saopštenjem povodom objavljenih dokaza o milionskim računima Dragana Đilasa. On je istakao da je na Đilasovu pljačku ukazivao i upozoravao još 2012. godine kao šef odborničke grupe SNS u Skupštini Grada.

"Milion puta postavio sam pitanje tadašnjem gradonačelniku, a i tadašnjem i sadašnjem tajkunu Draganu Đilasu, koliko koštaju Most na Adi, rekonstrukcija Bulevara revolucije, igranje i gazdovanje sa PKB-om. Gde se i kako i koliko novca građana Beograda troši? Nikada nisam dobio odgovor, a sada se pokazalo i zbog čega. Zato što je novac iz budžeta Grada odlazio na 53 različitih računa u 17 zemalja, čiji je vlasnik samo jedan čovek - Dragan Đilas", naveo je Jovičić u saopštenju.

On je istakao da je bahati Đilas umesto odgovora tadašnjoj opoziciji u Skupštini grada, na pitanja o njegovom bogatstvu odgovarao tužbama.

"Dragan Đilas me je tužio sudu jer sam mu pre osam godina rekao da je lopov. Šta ćemo sada kada je to dokazano? Kada su hrabri i savesni novinari istražili i pronašli sve Đilasove račune 'crno na belo'?! Da li će nadležne institucije, u ovom slučaju tužilaštvo i Uprava za sprečavanje pranja novca, reagovati ili će se i ovog puta ovaj bahati tajkun izvući i proći nekažnjeno?", postavio je Jovičić pitanje.

On je pozvao institucije da reaguju i izneo svoj stav o tome koja bi bila adekvatna kazna za Đilasa i njemu slične.

"Ovoga puta mora se ići do kraja. Nadležne institucije treba da ispitaju svaki od 53 računa i poreklo novca na njima. Lično sam mišljenja da bi ovaj tajkun pored adekvatne zatvorske kazne morao da vrati u budžet Beograda svaki evro koji je iz njega pokrao. I tako moraju da prodju svi koji su se na sličan način obogatili", zaključio je Jovičić.

#Aleksandar Jovičić