AKTUELNO

Žuti tajkun Dragan Đilas, hronično gladan vlasti i tuđih para, sve teže podnosi ekonomske uspehe Srbije, izjavio je Vladimir Orlić, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

Orlić je izjavio da kako se nižu pohvale našoj državi od MMF, Svetske banke, EBRD, Evropske komisije – nervoza u redovima tajkuna raste. 

- A pravu tačku ključanja doživljava u trenutku kada Srbiji i Aleksandru Vučiću stižu priznanja i iz regiona, čak i od onih koji nam tradicionalno nisu naklonjeni, ali su razumni dovoljno da priznaju očigledan uspeh. Od toga, već, ovdašnji lopovi iz bivšeg režima gube i poslednje tragove razuma. Ako ih je bilo - kaže Orlić u saopštenju i dodaje:

Jer kad čak i „Dnevni avaz“ zaključi da od Aleksandra Vučića „treba učiti kako se ekonomski upravlja zemljom u najtežim vremenima“, jasno je kako stvari realno stoje. A propali tajkun i politički marginalac Đilas, uz bolni arlauk „Zar mi je to hvala što sam patetisao, lagao da sam nosio crni flor za Sarajevo devedesetih, dok sam zapravo bio sitni švercer u Češkoj??!“, brže – bolje uključi svoju veb kameru da „on svima objasni“ – kako je „u stvari“. Da se obruši još jednom na strane investicije, jer baš tamo gde regionalna štampa priznaje da je Aleksandar Vučić „imao hrabrosti, znanja i političke odlučnosti za reforme koje su Srbiju danas dovele na sam vrh Evrope!“ piše – da smo to uspeli i zahvaljujući činjenici da 61 odsto svih stranih direktnih investicija na Zapadnom Balkanu završi u Srbiji, upravo zahvaljujući Vučićevoj politici. I kako mogu onda da deluju pokušaji neznalice Đilasa da ceo svet ubedi u suprotno? Komično i jadno, naravno, drugačije i ne može.

Jer svi u Srbiji, ali i u regionu, znaju, ističe Orlić, da je sam Đilas oduvek voleo samo one „investicije“ koje usmeravaju milione evra u njegove privatne džepove.

- Tačnije, 619 miliona evra prihoda za njegove firme, tokom onih godina koje je Đilas proveo na vlasti. Što od republičkih, što od gradskih preduzeća i ustanova, kako je utvrdila Verica Barać. Delom i od reketiranja stranih investitora, kako je svedočio Boško Obradović. A delom i od reketiranja domaće privrede, kako je svedočio bivši direktor Demokratske stranke. Ali sem takvih „investicija“ – tajkun Đilas za druge ne zna i neće da zna. Pa sa svojim pajtašima traži od EU da ne investira u Srbiju, samo zato što oni nisu na vlasti. I još se hvale time, bednici - navodi Orlić u saopštenju.

Kako kaže, dok mrmlja sebi u bradu brojeve koje ne razume i priča o dugovima, ne seća se da je javni dug u vreme bivšeg režima, baš zbog neznalica i štetočina poput Đilasa, probio i limite domaćih zakona, pa i limite Mastrihta, da bi ga zauzdao tek Aleksandar Vučić, „energičnim i teškim reformama“ kojima se danas dive i region i čitava Evropa.

- Ako ne razume razloge zbog kojih je javni dug u Srbiji danas stabilan, ma koliko tajkuni želeli drugačije, neka Đilas proba makar da se podseti: koliko je guranju Srbije na ivicu ekonomske provalije (ponovo reči „Dnevnog avaza“) doprineo lično – kada je u Beogradu na milione evra ostao dužan deci, trudnicama, porodiljama, penzionerima... I neka se seti – ko je sve te dugove vratio. Jasno: vratio ih je Vučić, politikom koja danas podiže i prosečnu platu u Srbiji, na čemu nam zavide i komšije, svi koji su do nedavno uvek bili ispred nas po platama i penzijama - naglašava Orlić i dodaje:

I uzalud su jalove priče, neuspešna kontrola besa i skrivanje pare koja izlazi iz ušiju, sva nemušta „objašnjenja“ i svo Đilasovo poziranje pred veb kamerom dok se divi samom sebi. Realnost je jasna, nju vidi ceo svet, a što je najvažnije – vide je i razumeju građani ove zemlje. Oni žele nove uspehe svojoj zemlji, još bolji život svojoj deci i unucima, a lopužama i neznalicama su zauvek rekli zbogom. Zato žute tajkune ne gleda i ne sluša više niko, njihovim lažnim obećanjima niko ne veruje. Jednom su narod slagali i naplatili to skidanjem kože sa leđa ljudima. Neće više nikada, u to mogu da budu sigurni.

#Dragan Đilas

#SNS

#Vladimir Orlić

#ekonomski uspeh Srbije