AKTUELNO

Žuti tajkun Dragan Đilas koprca se u mreži sopstvenih laži kao riba na suvom, kaže član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić.

- Pošto ne ume da objasni odakle mu silni računi po belom svetu, otkud silni milioni na njima i da li je na njih platio porez, rešio je da se brani vređanjem novinara i tužbama protiv svakoga ko pita sa pokradene narodne pare, samo da ne odgovara na pitanja zgrožene javnosti. A kad i pokuša bilo šta da odgovori – samog sebe zakopa još dublje u mulj sopstvenih laži - navodi Orlić

Šta je, ako nije očigledna laž, kada Đilas pritisnut dokazima kroz zube prizna da ima firmu u Švajcarskoj, a onda kaže kako sa računima te iste firme u Hongkongu – nema ništa? Šta je, ako nije laž, Đilasova mucava odbrana kako račun na Mauricijusu ne postoji, ako se za nekoliko sekundi proverava da itekako postoji fond kod kog se taj račun i danas vodi, uz poznat broj računa, ime Dragana Đilasa, i skoro 6 miliona evra na njemu? Zašto Đilas ne prihvati javni poziv da pravo raspolaganja tim računom potpiše novinarima, ako taj račun zaista „ne postoji“? Smešna, ogoljena i očigledna laž – to je sve što žuti tajkun ogrezao u silnim milionima uzetih od opljačkanog naroda ume da ponudi kao odgovor. Zna to i sam, zato preti tužbama, zatvaranjem medija, progonom svih koje je proglasio za lične neprijatelje. Zato beži od poligrafa kao od krsta. Zato se krije iza prostačkih uvreda i pretnji, ubeđen da će nekoga uspeti da uplaši i odvrati od zahteva za istinom i pravdom.

- Neće, to je već sada sigurno. Kao što brojni novinari ne pristaju da budu sluge žutog tajkuna, naviklog da svim medijima bude gazda i da zarađuje preprodajom reklamnih sekundi, krađom tuđih para i uništavanjem tuđih života, tako ni borci za istinu iz Srpske napredne stranke neće posustati pred izlivima mržnje i besa pomahnitalog siledžije. Da smo se takvih ikada plašili, takvi bi još uvek jahali na grbači ovog naroda, pljačkali državu i iznosili novac iz nje - naveo je Orlić.

Kako je dodao, najmanje će moći da pokoleba Aleksandra Vučića, čoveka koji je sinonim borbe protiv lopuža i bednika, uništitelja svake budućnosti za decu ove zemlje, lažova i parazita naviklih da se od politike bogate, a suštinski nesposobnih za bilo kakav pošten posao i operisanih od istine i časti.

- Takvima je Aleksandar Vučić neprobojna barijera za povratak na vlast i dalju pljačku, u Srbiji koju on predvodi tajkuni i secikese nemaju šta da traže na političkoj sceni. Možda je vreme da probaju u Švajcarskoj, ili na Mauricijusu – ovde ih i previše dobro znamo. Po zlu, naravno. Tu nikakvi milioni, pretnje i uvrede ne pomažu - dodao je Orlić.

#Vladimir Orlić