AKTUELNO

Srpska Desnica predala je Opštinskoj izbornoj komisiji listu kandidata za odbornike u Skupštini opštine Novi Beograd pod nazivom „Srpska Desnica – Znamo se, rasli smo zajedno– Miša Vacić“, za koju će, na predstojećim izborima građani glasati zaokruživanjem broja 4.

Pod ovim rednim brojem Srpska Desnica izlazi i u Niškoj banji, Vranju, Vranjskoj banji, Novoj Varoši, Lajkovcu.

Potpise podrške izbornoj listi dalo je preko 1200 građana Novog Beograda, koji suprikupljeni za sedam dana.Izbornoj komisiji je predata lista sa 34 kandidata, a iz Srpske Desnice ponosno ističu da jevećina odborničkih kandidata lepšeg pola.

Srpska žena treba da bude efektivna brana feminizmu, i poštujući tradiciju i vrednosti koje su negovale naše bake i prabake, danas uokviru Srpske Desnice imamo Kolo žena kao poseban savet. Zato smo i ponosni da upravo 23 Srpkinje čine većinu odborničkih kandidata za lokalne izbore na Novom Beogradu, navodi se u saopštenju te stranke.

Članovi Srpske Desnice predvođeni predsednikom Mišom Vacićem, koji je ujedno i nosilac liste, privukli su posebnu pažnju prilikom predaje liste, jer su nosili više od 50 srpskihzastava.

Foto: Srpska Desnica

Foto: Srpska Desnica

Foto: Srpska Desnica

Foto: Srpska Desnica

-Beograd je moj grad, Novi Beograd je moj kraj. Ja sam ovde odrastao, na Fontani sam napravioprve korake. I ovde sam se vratio. Da učinimo naš kraj boljim mestom za odrastanje našedece. Kada govorimo o lokalnoj politici, trebalo bi da budemo jedinstveni da je neophodnoda imamo što više parkova, što više teretana na otvorenom, na kojima sam kao vođa Pokreta1389 još davno insistirao, i iste sa svojim saborcima postavljao. Borićemo se da svakistanovnik Novog Beograda bude siguran i bezbedan. Da svaki deo našeg kraja ima iste usloveza život, da svaka ulica bude asfaltirana i osvetljena – i Fontana, i Blokovi i Ledinemoraju da budu ravnopravni. Važno je da rešimo i problem deponija, koje su nažalost deonaše lepe opštine, kao da i priobalje Save i Dunava više nikada ne bude puno smeća.Takođe, našoj opštini je potrebna i bolja saradnja sa Gradskom upravom, jer zarad boljitkaživota naših sugrađana moramo da ukoliko postoje izvesna neslaganja - da ih ostavimo postrani - rekao je vođa Srpske Desnice, dodajući da će kada bude deo lokalne vlasti,insistirati i na sprovođenju delova programa koji se odnose na pomoć malim i srednjim privrednicima, na pomoć porodicama sa više dece, ističući da je Srpska Desnica velikiglas svih ljudi koji do sada nisu bili opredeljeni.

-Zahvaljujem se svim građanima, mojim komšijama, koji su svojim potpisom podržali SrpskuDesnicu. Dodao bih da smo u više od 30 gradova do sada predali izborne liste, a da ćemo u48 izađi na lokalne izbore - zaključio je Vacić, dodaje se u saopštenju.

#Miša Vacić

#Srpska Desnica

#izborna lista

'