AKTUELNO

Srpska lista danas je Centralnoj izbornoj komisiji u Prišštini predala listu kandidata za predsednike 10 opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji.

Za lokalne izbore na Kosovu i Metohiju 22. oktobra, predati su i spiskovi odborničkih kandidata za skupštine u 10 srpskih opština.

Predsednik Srpske liste i kandidat za predsednika opštine u severnom delu Kosovske Mitrovice, Goran Rakić, izjavio je da se na listi kandidata nalaze odgovorni, hrabri i čestiti ljudi.

- Oni će se u naredne četiri godine boriti za bolji žživot Srba na ovim prostorima, uz snažžnu podrššku građana, ali i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije - rekao je Rakić u Prištini nakon predaje liste kandidata.

Vučić: Nema dva bliža naroda, ali moramo da štitimo obraz Srbije

Rakić je naveo da duboko veruje da će građani podržžati Srpsku listu i sve njene kandidate u svim opštinama, jer je Srpska lista jedina garant opstanka i ostanka Srba na ovim prostorima.

Pored odborničkih kandidata u srpskim sredinama, Srpska liste će imati kandidate za odbornike u još 11 opština u kojima Srbi nisu većina.

Pored Rakića, kandidati Srpske liste za predsednčke opština su jošš Srdan Popović u Gračanici, Dragan Petković u Partešu, Strahinja Spasić u Klokotu, Gradimir Mikić u Ranilugu, Svetislav Ivanović u Novom Brdu, Zoran Todić u Leposaviću, Vučina Janković u Zvečanu i Stevan Vulović u Zubinom Potoku.

#Srpska lista

'