AKTUELNO

Stranka Zavetnici predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) listu kandidata za poslanike na parlamentarnim izborima raspisanim za 26. april.

Lista nosi naziv "Hrabro - Milica Đurdević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici".

Đurđević Stamenkovski rekla je da je ta stranka prikupila i RIK-u predala više od 11.000 potpisa građana, a da će izborna kampanja Zavetnika zavisiti od okolnosti u zemlji i regionu, izazvanih epidemijom virusa korona.

Đurđević Stamenkovski očekuje ulazak Zavetnika u parlament i smatra da će biti "pravo osveženje na političkoj sceni", da će, kaže, "na neki način biti glas svih građana".

Foto: Tanjug/Printscreen

Dodala je da su Zavetnici od registracije stranke, 23. avgusta prošle godine, u svojevrsnoj političkoj kampanji, i da sada imaju više desetina novih odbora, kao i više desetina hiljada članova i simpatizera.

Ona je istakla da je u delikatnim trenucima, kao što je trenutna situacija u zemlji, potrebno da svi pokažu narodno jedinstvo i, pre svega, političku odgovornost.

Zavetnici žele da na političku scenu vrate te vrednosti i kategorije, odgovornost, hrabrost, dostojanstvo i doslednost, rekla je Stamenkovski.

Ona je pozvala sve političke aktere u zemlji da u trenucima kada je ugroženo zdravlje građana, a što je iznad svih političkih podela, pokažu da su svi zajedno spremni da daju svoj doprinos i odgovore na taj izazov.

#Milica Đurđević Stamenkovski

#RIK

#Srpska stranka zavetnici

'