AKTUELNO

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost komentarišući bojkot izbora kaže da su se neki za to opredelili i pre nego što se znalo kada će izbori biti, kao i da su se u tome preračunali.

- Deo opozicije koji je okupljen u SzS zaista, to objektivno kažem, pretvorio se u putujući cirkus. Ništa nije pomoglo, u proteklih godinu, godinu i po dana pribegavali su različitim merama. Prvo su bili protesti, onda je bilo otvoreno nasilje, opsedanje državnih institucija, upadi u Javni servis, napadi na RTV Pink. Sve smo videli i na kraju su se opredelili na bojkot – kazao je Karanović za Novo jutro TV Pink.

Kako kaže, za bojkot su se opredelili kada izbori nisu bili ni na vidiku i tu su se preračunali.

- Oni jesu u nekakvoj kampanji, samo ta kampanja nema nikakvog smisla i nije nikakvo čudo što imaju podršku manju od 10 procenata, dakle oni su na jednocifrenom broju kada je u pitanju podrška u biračkom telu – ocenio je Karanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, Saša Paunović i Nebojša Zelenović čak su prekršili sopstvenu reč, a to je, kako kaže, vrhunac neozbiljnosti.

- Naravno da na izbore treba izaći, to je i građanska dužnost i posao političkih stranaka, ali ako ste se već obavezali pred svojim biračima ili svojim koalicionim partnerima šta onda radite sada? Oni se nadaju da u Šapcu i u Paraćinu ostanu na vlasti, jer to su lagodne pozicije, tu je gradski budžet i nekako im se ne ide sa fotelje – kazao je Karanović.

Mario Spasić iz Antikorupcijskog saveza Srbije rekao je da, nažalost, opozicija u Srbiji nema nikakav program.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je od početka problem oko njihovog sastajanja. Nije dovoljno samo pljuvati nosioce političke vlasti u zemlji. Morate da ponudite nešto građanima i da kažete “Ako budem ja izabran, ja vam nudim ovo”. Međutim, u nedostatku bilo kakvog plana i bilo kakvog programa, obećanja koja mogu biti realna, oni pribegavaju uvredama, kao što je ovaj film “Vladalac” – naveo je Spasić.

Kako dodaje, kada onakvi ljudi u filmu pljuju Aleksandra Vučića, to samo znači da je na dobrom putu.

Nebojša Bakarec, analitičar, komentarišući film Vladalac, rekao je da je to četvrti ili peti dokumentarni film televizije N1, koji je dosadan.

- Ponavlja se sve ono iz prehodnih filmova tako da nisam imao potrebu da o Vladaocu pišem bilo šta, je to su sve oni u prethodnim filmovima na isti način, u crnim sobama, sami sa sobom, istomišljenici, pričaju, izmišljaju, pljuju, mrze. Potpuno dosadno – ocenio je Bakarec.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, preko 400 puta se pominje Vučić, a uvreda ima preko 40.

- Nema profesionalnosti. Nijedan taj dokumentarni film televizije N1 nema ni zrno profesionalnosti – kazao je Bakarec.

Bakarec je kazao i da je Savez za Srbiju sa 10 spao na tri člana, Đilasovu, Jeremićevu stranku i Dveri, a tom prilikom je i spevao pesmicu za njih i o njihovom rasipanju.

Bakarec je dodao da će ova pesmica biti pravi hit na Tviteru, a kako izgleda pogledajte u nastavku:

Foto: TV Pink Printscreen

#Nebojša Bakarec

#Ognjen Karanović

#mario spasić

'