AKTUELNO

Vanredni parlamentarni izbori na KiM održavaju se sutra, a pravo glasa ima oko 1,9 miliona birača, od kojih je u deset opština sa većinskim srpskim stanovništvom 117.808. U četiri opštine na severu Kosmeta registrovano je 58.187 birača.

U Severnoj Mitrovici pred sutrašnje izbore je mirno, dok je u gradu pojačano prisustvo pripadnika KFOR-a.

Na mostu na Ibru dežuraju karabinjeri, a za sutra se, kako saznaju mediji, najavljuje pojačano prisustvo KPS-a.

Na severu će biti raspoređeno 650 policajaca KPS i još 100 tužilaca na celom Kosovu i Metohiji.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Inače, regionalni portparol Kosovske policije Branislav Radović apelovao je danas na građane i zamolio ih za saradnju tokom izbornog dana, kako bi sve proteklo prema planu i u najboljem redu.

Na dan održavanja izbora će na severu pokrajine biti angažovano oko 650 policijskih službenika Kosovske policije, izjavio je regionalni portparol Kosovske policije Branislav Radović i dodao da će kosovska policija u nedelju delovati u skladu sa posebnim operativnim planom.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Radović je za Tanjug rekao da se opšta procena bezbednosne situacije na severu KiM karakteriše kao "srednja".

- Izbornim procesom upravljaće Centralna izborna komisija (CIK), a sa aspekta obezbeđivanja angažovana je Kosovska policija - naveo je Radović.

Istakao je da će sutra biti angažovan dovoljan i optimalan broj policijskih službenika na severu KiM, kao i izvestan broj policajaca iz drugih regionalnih direkcija kao ispomoć.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Policija će usko sarađivati sa svim relevantnim činiocima radi neometanog održavanja izbora, kao i radi uspešne realizacije operativnog plana - kazao je Radović.

On je apelovao na građane i zamolio ih za saradnju tokom izbornog dana, kako bi sve proteklo prema planu i u najboljem redu.

#Izbori

#Kosovo

'