AKTUELNO

Sagovornici Pinka smatraju da je otkazivanje Pariza "pokleknuće Evrope" i istovremeno ocenjuju da je Srbiji Rusija od ključnog značaja i da moramo racionalno brantiti svoje pozicije.

Politički analitirač Dragomir Anđelković ističe da Srbija zna da ima podršku Rusije i Kine, ali da je dobro da se povremeno to ponovi zbog zapadnih faktora.

Foto: TV Pink Printscreen

- Jasno je da je nama Rusija od ključnog značaja. Da nema Rusije Republika Srpska bi davno podlegla centralizaciji, a Kosovo bi odavno bilo u UN, odnosno mnogo veći broj bi priznao jednostrano proglašnu nezavisnost – naveo je Anđelković.

On je istakao da su Rusija i Kina u svakom pogledu uz nas, ali to istovremeno nije razlog da se konfrotiramo zapadnim centrima moći Kako je dodao, zadatak Srbije je da racionalno brani svoje pozicije.

Jasmina Andrić, urednik časopisa Odbrana i bezbednost ocenuje da je otkazivanje Pariza pokleknuće Evrope.

- Evropa nije uspela da sagovornike vrati za pregovarački sto. Albanci se drže Amerike, koja im pruža podršku. Po meni je bilo logično sa pregovori otkažu – navela je Andrić.

Govoreći o krađi testova iz matematime, sagovorni Pinka su ocenili da ne treba od sitnice praviti veliki problem.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ni digitalna matura, ništa ne može trajno da spreči malverzacije, kao što se borite protiv malverzcija, oni koji su njima skloni smišljaju načine da doskoče.Ne treba od sitnice praviti ogroman problem. Desio se eksces kakvih smo i ranije imali. Akcenat je na tome da niko ne bude oštećen - rekao je Anđelković.

Andrić ističe da ne može jedno lice biti odgovorno za sve što se dešava u ministarstvu.

- Nažalost desilo se ovo što se desilo. Bilo bi dobro da se takve stvari u budućnosti ne dešavaju. Mislim da bi Ministarstvo trebalo da se pozabavi ovim problemom ozbiljno. Politizacija nije korektna i ne bi trebalo da prati ništa vezano za sistem obrazovanja – navela je Andrić.

#Politika

'