AKTUELNO

Opšti lov na predsednika Vučića koji stiže iz regiona nije novost, a kulminacija se očekuje pred samit u Parizu 1. jula. Cilj je sprečiti Srbiju da ojača i sprečiti rešenje za Kosovo. Napadi stižu iz Zagreba, Prištine, Skoplja, i oni nisu nikakva novost, ocenjuju sagovornici "Novog jutra".

Govoreći o navodima medija da je ceo region okrenut protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Dragan Vujičić, novinar "Večernjih novosti" kaže da su pritisci ogromni, da se vrše i na predsednika, ali i na sve što je srpsko. Ipak, Vučić uspeva da se brani, dominantan je i izdržava.

Foto: TV Pink Printscreen

- Dominantan je kada je u pitanju dijalog tet-a-tet ili dijalog u medijima i uspeva da se bran i izdrži napade. Ipak, treba imati u vidu da je reč o napadima na celu Srbiju i verujem da možemo očekivati jačanje tih napada i pritisaka do jula, ali će i do novembra, mislim, biti još gore – ocenjuje Vujičić.

Foto: TV Pink Printscreen

Napadi regionalne koalicije na Srbiju zbog Kosova nisu novost, kaže prof. dr Predrag Marković, istoričar. Ocenjuje da jedino Severna Makedonija i Srbija nemaju nijedno otvoreno pitanje i uprkos tome, i iz ove zemlje stižu kritike, a sve jer je na njenom čelu korumpirana politička elita.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o poseti predsednika Dume Vlačeslava Volodina, Vujičić kaže da je reč o vrlo važnom i uticajnom čoveku i nastavljaču aktuelne politike u Rusiji. Poseta će, ocenjuje, biti važna jer će biti razgovora i sa našim poslanicima, te će se u Skupštini razgovarati o tome ima li Evropa alternativu.

- Poseta je vrlo značajna i tokom iste razmotriće se prebijanje poslanika na Kosovu – kaže novinar “Večernjih novosti”.

Ceo razgovor sa sagovornicima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Aleksandar Vučić

#Novo jutro

'