AKTUELNO

Unmik je sinoć saopštio da informacije kosovske policije o nedavnim događajima na severu KiM uopšte nisu u skladu sa informacijama Misije UN na KiM i navodi da dokazi snažno ukazuju na preteranu i neopravdanu upotrebu policijske sile kod hapšenja osoblja UN. Unmik ističe i da zvaničnici kosovske policije i druge prištinske vlasti "nisu podelile nikakve konkretne dokaze" sa UN-om.

Dopisnik austrijske državne televizije ORF Kristijan Veršić objašnjava da je uvek velika razlika između onoga što svedoci govore i diplomatskih izveštaja.

Foto: TvPink Printscreen

-UNMIK postoji kao kancelarija na KiM i njegova uloga se smanjila, to je još uvek neki 'kiošbran' u komunikaciji, ali nema moć- ocenjuje Veršić za Pink.

Dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samradžija, govoreći o akciji ROSU na severu KiM, ističe da svaka vlast pristupa takvom poslu na svoj način i onome šta joj više odgovora radi.

Foto: TvPink Printscreen

-To nije bila samo policijska akcija, već i poruka da mogu da rade na tom terenu šta oni hoće. To može, albanskim političarima, da im se obije o glavu, jer granica kada se pređe u nekom trenutku može da ima kontra efekat - napominje on.

Kako ističe, određeni efekat se pokazao tako da međunarodna zajednica nije reagovala kako treba.

#Kosovo

#ROSU

'