AKTUELNO

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović izjavio je danas da predsednik opštine Stari grad Marko Bastać već nekoliko dana blokira radove na rekonstrukciji Topličinog venca i dodao da takvo neodgovorno ponašanje ugrožava planirane rokove za završetak radova.

-Obimni radovi na rekonstrukciji Topličinog venca, koji obuhvataju deo ulica Cara Lazara, Vuka Karadžića i Topličin venac, traju od prošle jeseni, ali poslednjih šest dana Bastać sa svojim huliganima neprekidno blokira radove - rekao je Rafailović u pisanoj izjavi.

Naveo je da svi radovi na Topličinom vencu treba da budu završeni do 1. septembra, ali da je Bastać taj rok doveo u pitanje.

-Njegov plan je da se radovi ne završe do zime kako bi mogao da pred lokalne izbore naredne godine optužuje Grad da radovi nisu završeni. Njega ne interesuju kako će građani da žive i koristi ih za svoje bolesne političke ambicije - rekao je Rafailović.

Prema njegovim rečima, Bastać danima laže građane kada govori o tome kako će Topličin venac izgledati posle rekonstrukcije, te da je jedna od tih laži da će Čubrina ulica biti pešačka zona bez saobraćaja.

-Želim da demantujem te dezinformacije, jer građani Beograda moraju jasno da znaju da će zone bez saobraćaja biti deo Ulice Vuka Karadžića, od Cara Lazara do Topličinog venca, kao i deo od Pop Lukine do Čubrine ulice. Sama Čubrina ulica neće biti zatvorena za dinamički saobraćaj već je u njoj planiran režim usporenog saobraćaja onako kako je urađeno u Gračaničkoj ulici - pojasnio je Rafailović.

Odbacio je i Bastaćevu tvrdnju da posle rekonstrukcije Trga Republike, neće biti automobilskog i trolejbuskog saobraćaja.

-Veću glupost i laž nikada nisam čuo - istakao je Rafailović.

Rafailović kaže da je Bastać, zajedno sa svojim šefom Draganom Ðilasom, vladao Beogradom od 2012. godine i da je mogao da uredi i Trg Republike, i Kosančićev venac, i Obilićev venac, i da proširi garažu na Obilićevom vencu, i da uredi 75 fasada na Starom Gradu, i da uredi plato Milana Mladenovića, ali nije.

-Ništa od toga Ðilasa i Bastaća nije interesovalo. U stvari, uspeo je da ukine pola pešačkog prelaza kod hotela ''Palas'' da bi njegov partijski drug dobio baštu za kafić. O ovome ima dokaza u Sekretarijatu za saobraćaj. Zato je sve što mi radimo na uređenju grada mera za nesposobnost Ðilasa i Bastaća. Zato su i nervozni - zaključio je Rafailović.

#Laž

#Marko Bastać

'