AKTUELNO

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da u svetu nije zabeležen slučaj da u političkoj borbi opozicija blokira komunalne radove, kao što Marko Bastać blokira radove na Trgu Republike.

- U Beču, Londonu, Parizu postoji opozicija, ali niko nije napadao radnike koji rade obnovu ulica, nije lomio zaštitne ograde - rekao je Nikodijević.

On je dodao da postoje drugi vidovi političke borbe i da je pravo mesto za dijalog Skupština grada Beograda gde opozicija ima svoje predstavnike.

Podseća da Bastać na prethodnim gradskim izborima nije prešao cenzus, ali da u Skupštini grada drugi predstavnici opozicije imaju svoje odbornike.

- Pred svaku sednicu Skupštine grada održavamo sastanak šefova odborničkih grupa, gde se delegiraju teme koje će biti na Skupštini grada Beograda. Uvek je pozvana i opozicija - istakao je Nikodijević.

Dodaje da će naredna sednica Skupštine grada biti zakazana posle prvomajskih praznika i da će pozvati svih 110 odbornika da učestvuju na njoj, kao i da će pre toga pozvati šefove odborničkih grupa.

- To je ustaljeni princip rada. Ako neko želi dijalog mesto za dijalog je Skupština grada Beograda - istakao je Nikodijević i ukazao da je zbog ometanja radova kompanija Štrabag do sada fakturisala Gradu više od dva miliona dinara.

Podseća da je Grad sa izvođačem radova na Trgu Republike, kompanijom Štrabag dogovorio da se radovi ubrzaju, da se poveća broj ljudi na gradilištu, da rade do 23 sata, kako bi radovi bili završeni do 1. septembra.

- Zbog Bastaćevih blokada kasniće radovi, a građani će iz budžeta platiti štetu koja nastaje neodgovornim ponašanjem pojedinaca - zaključio je Nikodijević.

#Beograd

#Nikola Nikodijević

#Opozicija

#Skupština Srbije

'