AKTUELNO

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović izjavio je da se u tom Sekretarijatu ne nalazi ni jedan zahtev na čekanju za izdavanje bašte sa Starog grada i dodao da ta opština namerno ne izdaje rešenja ugostiteljima.

Rafailović kaže da opština Stari grad ne izdaje rešenja za letnje bašte i obmanjuje ugostitelje da ona to ne čini, jer navodno nije dobila saglasnost Sekretarijata za saobraćaj grada Beograda.

-Ovim putem želim da demantujem te laži, jer se u Sekretarijatu za saobraćaj ne nalazi nijedan zahtev za postavljanje bašti na Starom Gradu - naveo je Rafailović.

On je dodao da je Skupština grada u decembru prošle godine promenila odluku o postavljanju bašti i obavezala gradske sekretarijate da u roku od mesec odgovore pozitivno ili negativno na zahtev za njihovo postavljanje, s tim što se smatra da je izdata pozitivna saglasnost, ako Sekretarijat ne reši predmet u tom roku.

Zato, ističe, nije tačno da opština Stari Grad ne može da izda ugostiteljima rešenje za bašte.

-Oni to namerno ne rade, prebacuju odgovornost na grad kako bi ugostitelje držali ucenjenim da mogu svakog trenutka da budu kažnjeni, jer nemaju rešenje o postavljanju koje oni neće da im izdaju - rekao je Rafailović.

-A potom, čuveni Bastaćev nacelnik komunalne inspekcije obilazi ugostitelje i nudi im da plate 'donacije' raznim nevladinim organizacijama kako bi izbegli da budu kažnjeni. Sa računa tih organizacija, Bastać finansira rušilacke proteste i ko zna šta još. Dakle, ugostitelji umesto da uplate pare u budžet, plaćaju donacije na račune sumnjivih nevladinih organizacija - rekao je Rafailović.

On je pozvao opštinu Stari Grad da poštuje zakon i ugostiteljima izda rešenja za bašte, a ugostitelje koje, kako kaže, komunalna inspekcija opštine Stari Grad ucenjuje da to prijave policiji.

#Stari grad

'