AKTUELNO

Albanski lobi u Americi je veoma jak, a jedno ime se posebno izdvojilo iz ovih krugova, a to je Mark Đonaj, najmoćniji albanski lobista.

Đonaj je američki političar, rođen u Ulcinju i čovek je koji otvoreno radi u korist Albanaca i zalaže se za ujedinjenje Albanije i Kosova.  On se otvoreno zalagao za osobođenje Ramuša Haradinaja.

Na slikama koje postavlja na društvenim mrežama jasno se vidi da Đonaj nigde ne ide gde nisu postavljene albanska ili zastava tzv. Kosova.

Tada je Đonaj organizovao albanske demonstracije, ali i prikupljao i pomoć za Haradinajevu odbranu.

Svoju privrženost ideji Velike Albanije dokazuje na svakom koraku pa čak i nije ništa čudno kada sa nekim napravi albanskog orla.

Đonaj je nedavno boravio u Tuzima, gde se potrudio da Albanci pobede, a onda je pozdravljao borce OVK na sav glas.

- Albance ne zapošljavaju u državnoj administraciji iako im to garantuje Ustav Crne Gore i zakoni. Oni su u većoj identitetskoj krizi nego u vreme Jugoslavije i postoji rizik od njihovog nestanka na tim prostorima. Zbog toga možemo reći da je na delu egzodus Albanaca iz Crne Gore - rekao je tada predstavnik albanskih organizacija, član gradskog veća Njujorka Mark Đonaj.

Kako smatra, nad Albancima se sprovodi ekonomski pritisak zbog kog sve češće napuštaju domove i odlaze u inostranstvo.

Prema pisanju američkih medija Đonaj se svojevremeno dovodio i u vezu sa trgovinom oružja i sa opasnim albanskim mafijaškim porodicama.

#Albanija

#Velika Albanija

'