AKTUELNO

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić pozvao je danas sve građane na Kosovu i Metohiji na građanski protest "Protiv aneksije severne Kosovske Mitrovice", koji će biti održan sutra u podne ispred kancelarije EU i Euleksa.

Simić je naveo da se protest održava zbog aneksije severne Mitrovice i celokupnog severa, koju je najavila Priština, ali i zbog svih drugih i sve učestalijih pritisaka Prištine u političkom i u svakom drugom smislu, uperenih u poslednje vreme posebno prema Srbima sa severa Kosova i Metohije.

Foto: Tanjug

- Kada se govori o aneksiji severne Kosovske Mitrovice to nas podseća na iskustva koja imamo, a to se odnosi na južni deo grada u kojem danas živi samo jedan sveštenik sa svojom porodicom pod 24-časovnim nadžorom policije. Da li je to ono što se najavljuje, da li je to ono što žele oni iz Prištine da poruče Srbima na KiM, to ćemo tek videti - kazao je Simić.

Istakao je da će Srpska lista pružiti punu podršku ovim građanskim protestima i pozvao sve građane da sutra u 12.00 časova dođu da mirno i demokratski izraze svoj protest takvim planovima političkih predstavnika Albanaca.

#Igor Simić

#Kosovska Mitrovica

#Protest

#Srpska lista

'