AKTUELNO

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić ocenio je da je upad ROSU na sever KiM "klasična demonstracija sile i zastrašivanje nevinih ljudi u severnom delu Kosovske Mitrovice".

Kako kaže, slati više od 100 naoružanih specijalaca za hapšenje dva čoveka samo govori u prilog činjenici da smo juče pretrpeli institucionalno nasilje prema Srbima u južnoj pokrajini.

Foto: TvPink Printscreen

On je podsetio da je sličan scenario viđen i prošle godine kada tzv. Kosovo nije uspelo da postane član Interpola 21. novembra 2018. godine, kao i da su dva dana kasnije specijalne jedinice pod punom ratnom opremom bile na ulicama Kosovske Mitrovice.

Tada su uhapšeni Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, a kako kaže, pokušali su da "eliminišu potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića".

Navodi da je Priština opet u Čileu doživela "fijasko" i da albanska javnost umesto da diskutuje o neuspehu njihovih političkih predstavnika, dobili su drugu temu, a to je upad na sever KiM.

-Upad je praćen medijskim ekipama i izveštavanjem koje je jednonacionalno. To je nastavak matrice da se Srbi na severu kriminalizuju. Na zazalost u tome učestvuju i opozicioni lideri u Beogradu dajući alibi albanskim liderima da maltretiraju Srbe na KiM - rekao je Simić za Pink.

Advokat Goran Petronijević rekao je da to što je Priština doživela neuspeh u Čileu je jedan od razloga za jučerašnji upad ROSU na sever KiM.

Foto: TvPink Printscreen

-Poraz u Interpolu treba prihvatiti sportski, jer ako ulaziš, igraš, onda možeš da dobiješ ili da izgubiš - rekao je Petronijević.

Očigledno je, kako naglašava, da su vlasti u Prištini na ovaj način, pokušali da prikriju jednu vrstu poraza koji su u "diplomatskom ratu" pretrpeli, na ovaj način.

-To je jedan od razloga, drugi od razloga je prikrivanje skandala sa pokušajem trovanja kovertama - dodaje on.

#Demo Beriša

#Igor Simić

'