AKTUELNO

Srpska lista, politička partija Srba na Kosovu i Metohiji, neće biti "kočničar formiranja institucija u Prištini", izjavio je danas šef za saradnju sa medijima i civilnim sektorom te partije i poslanik u kosovskoj skupštini, Igor Simić.

Simić je, nakon današjeg još jednog propalog pokušaja konstituisanja parlamenta, upozorio da je "svako odlaganje procesa formiranja institucija protivno interesima građana".

"Sa druge strane, odgovornost za situaciju u kojoj se nalazimo snose albanske partije koje čine i većinu u Skupštini Kosova.

Orlić: SNS podržava izmene Zakona o poljoprednom zemljištu

Očekujemo da se u najskorije vreme pronađe rešenje kako bi se izašlo iz ove krize i kako bi se počelo sa rešavanjem problema svih građana koji žive na prostoru Kosova i Metohije," kazao je Simić, preneli su prištinski mediji.

Simić je potvrdio da će Srpska lista podržati kandidata za predsednika parlamenta i ponovio da će o eventualnoj učešću u novoj vladi odlučiti nakon konsultacija sa Beogradom.

Naredni nastavak konstitutivne sednice bićenajverovatnije održan 7. septembra.

Vanredni parlamentarni izbori na KiM održani su 11. juna, a prvi pokušaj konstituisanja parlamentarne većine 3. avgusta, tri dana pre isteka roka za njeno sazivanje.

#Priština

#Srpska lista

'