AKTUELNO

Irena Vujović, predsednica opštine Savski venac, izjavila je da nijedan od lidera Saveza za Srbiju nije osudio vređanje žena jer je očigledno da je to njihov program.

- U prethodnom periodu ja sam bila žrtva istih tih plaćenika Đilasovog Saveza za Srbiju. U kampanji za Beograd su me vređali, nazivali najpogrdnijim imenima, pozivali na moje ubistvo i linčovanje. Isto tako, iznosili su neistine o mojoj imovini i mom poreklu - rekla je Vujović za Nacionalni dnevnik TV Pink i dodala:

- Đilasov Savez za Srbiju propagira nasilje nad ženama. Mi ćemo se truditi da živimo u pristojnoj Srbiji i da to svakodnevno osuđujemo, zato što ne možemo da zaboravimo da upravo ti koji nas vređaju pozivaju na silovanje i na ubistva - istakla je Vujović.

Kako kaže, ti isti su prethodno opljačkali građane Srbije, koji su ih zbog toga kaznili na izborima i oterali ih sa vlasti.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nadam se da će i na sledećim izborima isto tako proći, zato što žene u Srbiji ne trpe nikakav vid nasilja. Kao predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost grada Beograda radim na ekonomskom osnaživanju žena. Sve mi smo žene, majke, sestre, ćerke i ne možemo da dozvolimo da nas pojedinci koji žele da se domognu vlasti na sve moguće načine, kako bi je koristili za lično bogaćenje, da nas blate - naglasila je Vujović.

Prema njenim rečima, u poslednjih nekoliko dana žene su podigle svoj glas i mnoge su javno osudile nasilje.

- Mi žene koje podržavamo politku Aleksandra Vučića, jaku Srbiju i prosperitet svih građana naše zemlje, ne možemo biti kurve i fukse samo zato što nismo njihovi istomišljenici - navela je Vujović.

Kako dodaje, nijedan od lidera Saveza za Srbiju nije osudio vređanje žena jer je očigledno da je to njihov program.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je program i politika nasilja nad ženama i nasilja nad svim građanima, jer isti ti koji vode Savez za Srbiju i Đilas su pljačkali te iste žene, majke, porodilje. Što manji procenat podrške u narodu imaju, to su uvrede jače - istakla je Vujović i dodala:

- Vidim da građani daju podršku nama koji smo bili žrtve napada i svi mi se borimo svojim radom i rezultatima, a oni nemaju nikakav program. Aleksandar Vučić i svi mi se zalažemo za jake i uspešne žene, jer to znači jaku Srbiju, a oni koji ih vređaju nikada više neće biti u prilici da vode ovu zemlju i da dođu na vlast - zaključila je Vujović.

Pročitajte još: Unije žena Srpske napredne stranke iz beogradskih opština osuđuju uvrede žena

#Dragan Đilas

#Irena Vujović

#SZS

'