AKTUELNO

Sedište Snuker saveza Srbije danas je svečano otvoreno u Ustaničkoj ulici, a tom događaju prisustvovali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednica gradske opštine Savski venac Irena Vujović.

Takođe, u novim prostorijama Protokol o saradnji potpisali su predsednik Snuker saveza Srbije Vladimir Kolaković i sekretar Saveza sportova Savskog venca Miloš Macura.

Ministar Udovičić je rekao da je otvaranje sedišta Snuker saveza Srbije samo jedna u nizu aktivnosti u cilju afirmacije ovog sporta i da očekuje da će jednog dana Srbija biti domaćin međunarodnih takmičenja u snukeru.

- Danas smo svedoci da snuker dobija svoju bazu i da naši snukeristi imaju najbolje uslove za rad. Ovo je samo prva faza opremanja snuker centra, jer nas očekuje proširivanje kapaciteta. Cilj nam je da konkurišemo za međinarodna takmičenja u ovom centru i da mladi uče od najboljih. Na nama je da sa gradom Beogradom ovaj prostor oplemenimo i najmlađima pokažemo da je sport način obrazovanja - rekao je Udovičić u novim prostorijama Snuker saveza Srbije.

Predsednica gradske opštine Savski venac Irena Vujović zahvalila je svima na dolasku i izjavila da je cilj potpisivanja sporazuma sa Snuker savezom Srbije animiranje mladih da se što više bave sportom.

- Ovo je priznanje za opštinu Savski venac jer nam je cilj da što više animiramo najmlađe da se bave sportom. Baza svakog sporta je na lokalu - rekla je Vujović.

Predsednik Snuker saveza Srbije Vladimir Kolaković dodelio je zahvalnice Udovičiću i Vujovićevoj prilikom otvaranja sedišta saveza i istakao da je ovaj svečani događaj samo preduslov svake buduće aktivnosti u cilju razvoja snukera u Srbiji.

#Irena Vujović

#Snuker

#Srbija

#Vanja Udovičić

'