AKTUELNO

Opština Savski Venac zadala je sebi zadatak da uredi sve obrazovne institucije na svojoj teritoriji, rekla je predsednica ove opštine Irena Vujović.

Nastava fizičkog vaspitanja u Osnovnim školama "Isidora Sekulić" i "Stefan Nemanja" opštine Savski venac biće znatno poboljšana, jer su te škole dobile kompletno renovirane fiskulturne sale, poručila je danas predsednica te opštine Irena Vujović. Osnovcima dve škole okrečene su sale za fizičko vaspitanje, promenjen je parket, a dobili su i nove koševe i sprave za gimnastiku.

Opština Savski Venac zadala je sebi zadatak da uredi sve obrazovne institucije na svojoj teritoriji, podvukla je Vujović.

Foto: Tanjug

U tom smislu, predsednica opštine Savski venac rekla je da je su u prethodne dve godine uređeni toaleti i mokri čvorovi u većini obrazovnih ustanova na teritoriji te opštine, kao i da se trenutno renoviraju u jednoj predškolskoj ustanovi i tri vrtića. Vujović je istakla da je prioritet da se u narednom periodu, u skladu sa mogućnostima i statutom opštine, obezbede dodatna sredstva za rekonstrukciju svih obrazovnih institucija.

Želimo da najmlađim sugrađanima podignemo svest o sportu, a roditeljima olakšamo besplatnim sadržajima u Dečjem kulturnom centru 'Majdan', a za osmake smo organizovali besplatnu pripremnu nastavu za prijemni ispit - kazala je ona.

Direktorka OŠ "Isidora Sekulić" Violeta Vukićević zahvalila je predsednici opštine na novom izgledu sale, koja je, kako kaže, bila u prilično lošem stanju.

- Sada smo dobili pravu sportsku lepoticu u kojoj će naši učenici uživati - istakla je direktorka škole

#Irena Vujović

#Savski venac

#škola

'