AKTUELNO

Na meniju za Putina tradicionalna srpska jela i najkvalitetnija vina.

Predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin dolazi u posetu Srbiji 17. januara, a prema saznanjima biće ugošćen domaćinski srpskim specijalitetima i vinima, ali i jedno jelo se posebno sprema u čast prvog čoveka Kremlja.

- Na meniju ispred Putina biće tradicionalna srpska jela i vina kao što su sarme, pite, ajvar, ljutenica i mnoga druga jela. Baš kao što na srpskim slavama izgleda trpeza biće to slučaj i sada. Pred šefa Kremlja biće iznešena najkvalitetnija srpska vina, ali i jela. Želja je da se tradicija Srbije na najbolji način predstavi Rusiji - otkriva dobro obavešten sagovornik iz protokola.

Foto: Tanjug AP

Prema njegovim rečima, jedno jelo biće specijalno spremano za Putina.

- Vladimir Putin obožava smuđa i on će biti specijalno spreman baš po volji predsednika Rusije - otkriva sagovornik.

Podsetimo u Beograd je već došlo oko 250 ruskih specijalaca koji spremaju "teren" za posetu Vladimira Putina Srbiji i ništa se ne prepušta slučaju.

Foto: Tanjug

- Sve je detaljno isplanirano, svaki korak predsednika Rusije i sve će proteći kako treba - kaže sagovornik.

Kako je planirano predsednik Rusije Vladimir Putin obratiće se i uživo srpskom narodu, a to će najverovatnije uraditi ispred Hrama Svetog Save kojeg će obići. Poseta Hramu nije čudna, ako se zna da su Moskva, a i lično Vladimir Putin odvojili mnoga sredstva za uređenje.

#Beograd

#Vladimir Putin

'