AKTUELNO

Badnji dan i Božić provodim praznično, u krugu porodice, uz tradicionalna jela, danas posna, sutra mrsna - rekla je voditeljka.

Marija Egelja svojim osmehom uspeva da rastera i najcrnje oblake i tako ulepša svaki dan gledaocima Televizije Pink. Voditeljka vremenske prognoze uživa u poslu kojim se bavi, a za čitaoce portala Pink.rs otkrila je kako ona provodi Badnji dan i Božić.

Foto: Pink.rs

Badnji dan i Božić provodim praznično, u krugu porodice, uz tradicionalna jela, danas posna, sutra mrsna. Za Badnji dan uvek bude neka mirna atmosfera, a za Božić naravno vesela pošto je to najradosniji hrišćanski praznik - rekla je voditeljka.

Foto: Pink.rs

Marija Egelja uživa u svim praznicima i pamti kako ih je provodila i u detinjstvu.

Kod nas u porodici uvek moj stariji brat unosi badnjak. A pamtim i kako smo sve te praznike provodili u detinjstvu. Sećam se da nam je mama davala da bacamo pšenicu i kukuruz, to mi je bilo zanimljivo dok sam bila mala, a sada je ostala lepa uspomena na to - rekla je Egelja.

Po našoj tradiciji nijedan praznik ne može da prođe bez bogate trpeze, a iako priznaje da joj kuhinja nije omiljeni deo kuće, ove godine i ona će dati svoj doprinos porodičnom ručku.

Foto: Pink.rs

Što se kuvanja tiče, ja sam na mamu koja ne voli preterano da kuva i javno se u kući izjašnjava o tome. Tako da mi znamo koja su jela uvek na meniju i ne menjamo to. Ove godine ja ću spremiti čoko sufle, to je nešto što sam naučila, pa ću i ja malo da pomognem - iskrena je bila voditeljka.

Marija voli praznike jer se tada okuplja porodica, koja je, kako ističe ona, bitna za celo društvo.

Foto: Pink.rs

Smatram da su praznici vrlo bitni i da je porodica stub i države i celog društva. Ako porodica nije čvrsta, onda ni ljudi neće biti kompletni i zadvoljni i neće moći tako da utiču na posao i ljude u svom okruženju, tako da mislim da su praznici vrlo bitni i treba im davati na značaju. Isto tako, ne treba jedva čekati praznik samo da se ne radi, treba raditi po malo, posvetiti se porodici, sve po malo - istakla je Marija.

Autor: J. V.

#Badnjak

#Božić

#Marija Egelja

#voditeljka

'