AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Odbrambena industrija Srbije zajedno sa kompanijom Jugoimport-SDPR ove godine izvezla više od 600 miliona dolara i naveo da je to za 10 odsto više nego prethodne godine.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je izjavio da je Srbija 2012. godine izvezla četiri puta manje nego ove godine i najavio da će država nastaviti da ulaže u nove tehnologije.

- Oko 9,5 miliona evra koje je dato 'Zastava oružju' utrošeno je na najbolji način - kupljene su nove mašine, obezbeđena je nova tehnologija. Čitava odbrambena industrija mora da ulaže u nove tehnologije. S onim što sada imamo nije dovoljno da učestvujemo na svetskom tržištu i baš ovo što je 'Zastava' uradila, a i druge fabrike odbrambene industrije Srbije, jeste jedini pravi put - rekao je Vulin.

Ministar odbrane je danas obišao privredno društvo "Zastava oružje" u pratnji državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Bojana Jocića, i sastao se sa rukovodstvom i predstavnicima reprezentativnih sindikata "Zastave".

Vulin je obišao izložbenu salu razvoja proizvoda, prostoriju sa 3D printerom, Pogon za proizvodnju lovačkog i sportskog oružja i Pogon za proizvodnju mitraljeza.

#Aleksandar Vulin

'