AKTUELNO

Odbrambena industrija Srbije je prošle godine ostvarila izvoz vredan 569 miliona dolara, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin prilikom obilaska preduzeća "Milan Blagojević - Namenska" u Lučanima.

- Ove godine očekujemo da će rezultati biti još bolji i da ćemo imati izvoz više od šeststo miliona dolara. Odbrambena industrija Srbije je strateški interes i Vlade i naše države, i sve odluke koje se budu donosile, donosiće se da se industrija razvija, da radnici imaju sve bolje uslove i da se, naravno, vodi računa o usvajanju novih tehnologija - rekao je Vulin, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

On je istakao da Odbrambena industrija Srbije kao svoj prioritet uvek mora da ima, osim svog rada i jačanja, i zadovoljavanje potreba Vojske Srbije.

- Ona postoji zbog vojske Srbije i zbog naše potrebe za naoružavanjem i opremanjem, i naravno, zbog tehnološkog razvoja - rekao je Vulin.

Preduzeće "Milan Blagojević" i čitava Odbrambena industrija Srbije su dužni da se razvijaju i tehnološki napreduju i da, zahvaljujući njihovom radu i rezultatima, Vojska Srbije može da se oprema i naoružava jeftinije nego što bi mogla na svetskom tržištu, naveo je Vulin i ponovio da je Odbrambena industrija naš strateški interes.

#Aleksandar Vulin

#Ministarstvo odbrane

#Srbija

'