AKTUELNO

Đoković je u 18. duelu s Del Potrom do 14. pobede došao posle sat i 31 minuta igre.

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Rimu, pošto je danas u četvrtfinalu pobedio Argentinca Huana Martina del Potra u dva seta, 6:1 i 6:4.

Srpski teniser će se kasnije danas u polufinalu sastati sa Austrijancem Dominikom Timom koji je juče sa 6:4 i 6:3 pobedio Španca Rafaela Nadala.

Meč između Đokovića i Del Potra bio je prekinut sinoć zbog jake kiše, pri vođstvu Đokovića od 1:0 u setovima i Argentinca od 2:1 u drugom setu.

Del Potro je dobro počeo meč, odmah je na početku oduzeo servis Đokoviću, ali je srpski teniser odmah uzvratio brejkom.

I pored lošeg procenta ubačenog prvog servisa, ali i svega 50 odsto osvojenih poena na prvi servis, Đoković je u nastavku tog perioda osvojio sve svoje servis gemove, iako je Del Potro u dva gema imao prilike da se vrati.

Foto: TV Pink Printscreen

Srpski teniser je s druge strane bio izuzetno agresivan na servise rivala i uz još dva brejka lako osvojio prvi set.

Na početku drugog seta obojica tenisera bili su sigurni na svojim servisima, da bi u trećem gemu kada je Del Potro servirao počela da pada jaka kiša zbog koje je meč prekinut.

Posle više od 14 sati pauze, meč je nastavaljen danas sigurnim servis gemom Djokovića, a potom i brejkom srpskog tenisera.

Del Potro je u narednom gemu imao priliku da uzvrati istom merom, ali je srpski teniser ipak uspeo da se izvuče i potvrdi brejk. Argentinac je brzo i bez izgubljenog poena dobio naredni gem i smanjio zaostatak.

Obojica tenisera su do kraja meča bili sigurni na svojim servisima, pa je tako Djoković došao do svog drugog polufinala na masters turnirima u dve nedelje.

#Huan Martin Del Potro

#Novak Đoković

#Tenis

'