AKTUELNO

Srpski teniser je posle varljivog početka sezone nagovestio povratak u šampionsku formu trijumfom nad Huan Martinom Del Potrom.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspeo je da se plasira u četvrto kolo mastersa u Indijan Velsom pobedom nad Argentincem Huanom Martinom Del Potrom sa 2:1 po setovima  7:5, 4:6, 6:1.

Meč je trajao dva sata i 19 minuta, a Đoković je ovom pobedom ušao u istoriju Mastersa u Indijan Velsu pošto je ostvario 19. uzastopnu pobedu i time nadmašio Rodžera Federera po broju uzastipnih pobeda na ovom turniru.

Srpski teniser je bez sumnje odigrao najbolji meč u 2017. godini, iako je ponovo imao puno oscilacija.

- Uvek je mnogo toga u igri kada igrate protiv Del Potra, on je teniser za velike mečeve. Kada sam se pripremao znao sam da će biti važno da budem veoma motivisan i prikažem svoju najbolju igru. U trećem setu sam igrao najbolji tenis ove godine, sjajno je što sam uspeo da mu oduzmem servis dva puta - rekao je Đoković.

Naredni protivnik srpskog tenisera biće Australijanac Nik Kirjos. Đoković je do sada jednom igrao protiv Kirjosa, prošle nedelje u četvrtfinalu turnira u Akapulku i izgubio.

- Nadam se da ću u narednom meču nastaviti da igram sa ovakvim samopouzdanjem, posebno prilikom riterna, pošto će mi to biti potrebno. Izgubio sam od Nika u Akapulku, a on je tada servirao prilično dobro. Nadam se da ću sada ostvariti bolji rezultat - rekao je Đoković.

#Novak Đoković

#Sport

#Tenis

#Turnir

'