AKTUELNO

Novak Đoković je u osmini finala mastersa u Monte Karlu, nakon što je u drugom kolu savladao Bornu Ćorića sa 7:6, 7:5 posle dva sata i 18 minuta igre.

Đoković, trenutno deveti i Ćorić, 39. igrač sveta, do sada su imali samo jedan međusobni duel. Srbin je bio bolji od Hrvata u dva seta u Madridu pre skoro dve godine. Ovo je drugi susret i Novak je ponovo bio bolji.

Novak je u drugom setu na 5:4 imao čak sedam meč lopti i nije uspeo da ih iskoristi pa je tek posle nova dva gema i stigao do trijumfa posle 10. meč lopte. Sledeći rival našeg asa je Dominik Tim.

Naš as je krenuo silovito poveo sa 4:2 i delovalo je kao da će samleti rivala. Međutim, usledio je neverovatan preokret pa je Ćorić stigao do taj brejka 6:6. Mladi Hrvat uzeo je vrej Đokoviću.

Međutim u taj brejku Novak je odigrao sigurno, iskoristio greške Ćorića poveo sa 5:1 i lako osvojio prvi set. Zanimljivo da je ovo prvi put ove godine da Novak slavi u taj brejku.

U drugom setu Novak vrlo brzo stiče 3:1 prednost, a taj brejk koji je napravio održavao je do kraja. Kod rezultata 5:4, na servis Ćorića, naš as je imao dve meč lopte, ali se Hrvat izvukao.

Ipak, već na sledećem servisu Nole je imao sedam meč lopti i nije ih iskoristio, pa je Ćorić izjednačio na 5:5.

#Monte Karlo | Monte Carlo

#Novak Đoković

#Pobeda

'