AKTUELNO

Bivši teniser Benžamin Baler, inače rodom iz Monaka, otkrio je da mu je prvi reket sveta Novak Đoković jednom prilikom rekao da bi rado igrao za Dejvis kup reprezentaciju ove kneževine

Monako je od 2007. godine prebivalište najboljeg tenisera sveta, a francuski "L'Ekip" je preneo izjavu Balerea.

- Novak mi je lično rekao da bi se pridružio našem Dejvis kup timu. On voli Monako, želi da pomogne ovoj državi i ovde je dobrodošao. Uvek je pomogao ovaj grad i učestvovao u raznim humanitarnim akcijama - rekao je Balere.

Međutim, Nole sigurno ne bi izdao Srbiju sa kojom je 2010. godione osvojio Dejvis kup. Imao je priliku naš as da bira za koga će da igra kada mu je bilo najteže, na početku karijere, kada je odbio Engleze.

- To je bilo veoma primamljivo za moje roditelje u tom trenutku jer bi rešilo brojne probleme. Moji roditelji bi dobili posao, mi kuću, bila je sjajna ponuda. Nismo je prihvatili, rizikovali smo, nekako, nisam imao dobar osećaj za to - rekao je Đoković u razgovoru sa Grejemom Besindžerom

S druge strane, prvi teniser sveta svakako ne bi mogao da igra za Dejvis kup tima Monaka, s obzirom na to da ITF ne dozvoljava nakanadnu promenu reprezentacija. Pitanje je samo kome i zašto ovakve ideje padaju na pamet.

'